Elisa Pesapane

Publicaties & Prints Pesapane & co op Beurs Van Bijzondere Uitgevers, Paradiso A’dam:

 

Beurs van Bijzondere Uitgevers 2022  Paradiso Amsterdam (stand 45)

Publicaties & prints

Elisa Pesapane & Drs.P, Ivo de Wijs, Arnon Grunberg, Solange Leibovici, Bob Polak, Johannes van der Sluis

 

Zondag 27 november 2022
Zaal open 12:00 tot 16:00, Aanvang 12:00
Weteringschans 6-8, 1017 SG, Amsterdam
Bestel uw ticket 

 

 

Elisa Pesapane op de Beurs van Bijzondere Uitgevers (stand 46)
Met o.a. gesigneerde exemplaren van:

 

 

Beurs van Bijzondere Uitgevers 2022
Op zondag 27 november is het weer tijd voor het langstlopende programma van Paradiso: De Beurs van Bijzondere Uitgevers. Hier verkopen uitgevers en makers uit Nederland en België voor de 45ste keer kunstboeken, (vertaalde) literaire parels, dichtbundels, onafhankelijke uitgaven, literaire non-fictie, unieke (papieren)objecten, riso- of zeefdrukprints in alle zalen van Paradiso.

 

 

Wat deze uitgevers en makers met elkaar gemeen hebben is dat zij authenticiteit, creativiteit en eigenzinnigheid hoog in het vaandel dragen. Deze specialisten hebben weliswaar een relatief kleine bijdrage aan het Nederlandstalige (boeken)aanbod, hun bijzondere uitgaven zijn artistiek en kwalitatief zeer hoogwaardig en tot stand gekomen met veel aandacht voor het maakproces en materiaal. Elke belangrijke Nederlandse auteur en kunstenaar heeft in de loop van zijn of haar loopbaan bij deze uitgeverijen gepubliceerd.

 

 

De eerste editie van De Beurs van Bijzondere Uitgevers vond in 1977 plaats.Routebeschrijving en tips

Na binnenkomst in de Grote Zaal kunt u het beste direct linksaf slaan,  op stand 45: Alle recentelijk verschenen publicaties van en over Max de Jong (daar beschikbaar. Ook kunt u daar een (gesigneerd!) exemplaar aanschaffen van de onlangs verschenen ‘Drie kerstverhalen’ van Solange Leibovici (met tekeningen van Elisa Pesapane!)

 

 

Interessant is ook stand 48, de Statenhofpers van Jaap Schipper, waar (o.a.!) de ‘Verzamelde gedichten’ van Max de Jong te koop zijn/is.

Als u daar toch bent: tussen stand 45 en stand 48 staan de stands 46 en 47 van respectievelijk Elisa Pesapane en uitgeverij Zoetzuur van Yolanda Huntelaar met (o.a.) uitgaven van het Heen en Weerschap gewijd aan Drs. P., Liefde na Auschwitz (Elisa Pesapane & Arnon Grunberg), Poëzie na Auschwitz (Johannes van der Sluis & Elisa Pesapane) Bombong de kleine reus (Ivo de Wijs & Elisa Pesapane)

 

Nadat u voor een paar duizend euro hebt ingekocht op de stands 45, 46, 47 en 48 gaat u wellicht alsnog de Grote Zaal in?

 

 

Dat kan.

 

 

Wij leven nu eenmaal in een vrij land.

 

En wij gaan u op zondag 27 november tussen 12:00 en 16:00 uur in Paradiso niets verbieden.

 

 

U bent gelukkig verstandig en loopt in de Grote Zaal dus direct door naar stand 14 van het dynamische duo C.J. (‘Kees’) Aarts en Marijke van Etten. Welke gelegenheidsuitgave hebben ze dit jaar geproduceerd? Ook bij hen ligt het Max de Jong magazine op tafel.

***

Lopen we door naar boven, naar stand 61 van Piet Schreuders. Wat heeft-ie nu weer allemaal geproduceerd — behalve het Max de Jong magazine dus? Is er eindelijk weer een nieuw nummer van ‘De Poezenkrant’ verschenen? Niets is onmogelijk en zelfs dat niet.

 

Twee Geheimtips nog

— Stand 60: Jan de Jong van De Buitenkant. Altijd interessant!

— Stand 65: De Zingende Zaag van George Moormann. Niet te vermijden!

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane