Elisa Pesapane

Kinderboekenweek: Drs. P ‘Bombong, de kleine reus’ voor het eerst in boekvorm! door Elisa Pesapane & Ivo de Wijs

Op 4 oktober, Dierendag, één dag voor de start van de Kinderboekenweek 2022, verschijnt Bombong, de kleine reus.  Drs. P schreef een fris en tijdloos ‘kinderboek voor alle leeftijden’ over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Dan begint zijn reis door een gi-ga-groene wereld. 
Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P (1919–2015), gold niet als een groot kindervriend, maar schreef niettemin een zowel spannend als vermakelijk verhaal voor kinderen van alle leeftijden. De avonturen van de kleine reus Bombong verschenen al een halve eeuw geleden in Donald Duck. Het vrolijke weekblad maakte er een gewoonte van om naast de strips ook elke week een prozaverhaal te presenteren. De avonturen van reusje Bombong verschijnen nu bij Uitgeverij Zoetzuur voor het eerst in boekvorm. Het nawoord is van Ivo de Wijs, die ook de bewerking  ter hand nam. Beeldend kunstenares en literair tekenares Elisa Pesapane maakte de sprookjesachtige tekeningen. De vondst om van de kleine reus een kind te maken, is van haar.
Drs. P voor alle leeftijden! 
Wat is er gebeurd? De enorme reus Bombong is een piepklein reusje geworden. Een tovenaar heeft hem verkleind. Omdat Bombong graag wil groeien, begint hij aan een lange reis. Hij trekt door Het Prachtige Land, door Het Duistere Dal en De Dartele Streek. Hij ontmoet vrienden en vijanden en beleeft allerlei fantastische avonturen.

‘Alle kinderen zijn kleine reuzen. Ze willen maar één ding: groter worden. Het is en blijft de vraag of dat verstandig van ze is.’

 

Verkrijgbaar in de boekhandel en via Uitgeverij Zoetzuur.ISBN 9789082850864 | Hardcover | 190 x 254 mm | € 24,95  

Over Bombong
Wat een mooi werk! Met veel details, Elisa heeft zich duidelijk met veel liefde ingeleefd.– Thé Tjong-Khing, illustratorMet deze bundeling van toverkrachten van woordkunstenaar Drs. P en tekenares Elisa Pesapane zijn al mijn dromen vervuld!– Kees Schafrat, Boekhandel BroekhuisDrs. P in combinatie met twee bijzondere kunstenaars, Ivo de Wijs en Elisa Pesapane. Dat kan alleen maar magisch worden!– Hakim Traïda, theaterartiest, mimespeler, Sesamstraat-acteur en creatief leider van Circus Hakim  Sprookjesachtig mooie verhalen. Dit boek heeft de nostalgie van Drs. P. en de eigentijdse frisheid van de bewerking van Ivo de Wijs en de schitterende tekeningen van Elisa Pesapane. Een juweeltje! – Arno Koek, Boekhandel Blokker

Prachtig dat bijna 50 jaar na het verschijnen van de iconische vervolgverhalen in Donald Duck, Bombong nieuw leven wordt ingeblazen. Met waanzinnig mooie tekeningen is dit spannende verhaal eindelijk gebundeld en weer helemaal klaar voor een nieuwe generatie.
– Ferdi Felderhof, Hoofdredacteur Donald Duck Weekblad

Wat een ontdekking in de archieven van Donald Duck – voor de jeugd van 8 tot 88! Drs. P en Elisa Pesapane vormen een gouden combinatie.
– Vic van de Reijt, voorzitter van Het Heen- en Weerschap

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane