Elisa Pesapane

Kinderboekenweek Voorleestheater ‘Bombong, de kleine reus’-Elisa Pesapane, Ivo de Wijs & Erik van Muiswinkel

‘Bombong, de kleine reus’, een kinderboek van Drs. P, voor het eerst in boekvorm!

Drs. P schreef een fris en tijdloos ‘kinderboek voor alle leeftijden’ over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Dan begint zijn reis door een gi-ga-groene wereld. 

 

De avonturen van Bombong verschenen al een halve eeuw geleden, in Donald Duck Weekblad, onder zijn pseudoniem Geo Staad. Het vrolijke weekblad maakte er een gewoonte van om naast de strips ook elke week een prozaverhaal te presenteren.

 

Prachtig dat bijna 50 jaar na het verschijnen van de iconische vervolgverhalen in Donald Duck, Bombong nieuw leven wordt ingeblazen. Met waanzinnig mooie tekeningen is dit spannende verhaal eindelijk gebundeld en weer helemaal klaar voor een nieuwe generatie.– Ferdi Felderhof, Hoofdredacteur Donald Duck Weekblad

 

Vakgenoten over Bombong

Wat een mooi werk! Met veel details, Elisa heeft zich duidelijk met veel liefde ingeleefd.
– Thé Tjong-Khing, illustrator

 

Met deze bundeling van toverkrachten van woordkunstenaar Drs. P en tekenares Elisa Pesapane zijn al mijn dromen vervuld!
– Kees Schafrat, Boekhandel Broekhuis

 

Drs. P in combinatie met twee bijzondere kunstenaars, Ivo de Wijs en Elisa Pesapane. Dat kan alleen maar magisch worden!
– Hakim Traïda, theaterartiest, mimespeler, Sesamstraat-acteur en creatief leider van Circus Hakim  

 

Sprookjesachtig mooie verhalen. Dit boek heeft de nostalgie van Drs. P. en de eigentijdse frisheid van de bewerking van Ivo de Wijs en de schitterende tekeningen van Elisa Pesapane. Een juweeltje!
– Arno Koek, Boekhandel Blokker

 

Wat een ontdekking in de archieven van Donald Duck – voor de jeugd van 8 tot 88! Drs. P en Elisa Pesapane vormen een gouden combinatie.
– Vic van de Reijt, voorzitter van Het Heen- en Weerschap

Biografieën
Drs. P (Heinz Polzer, 1919–2015) werd geboren in het Zwitserse Thun, maar verhuisde al op driejarige leeftijd naar Nederland. Als afgestudeerd bedrijfseconoom werkte hij in de reclame en reisde hij de hele wereld over. Beroemd werd hij met liedjes die hij schreef voor o.a. Jenny Arean en Adèle Bloemendaal of zelf populair maakte, zoals de Dodenrit (`Troika‘), Veerpont (`Heen en weer‘) en Knolraap en Lof, Schorseneren en Prei.

 

Ivo de Wijs(1945) is tekstschrijver, cabaretier, presentator (‘Vroege vogels’)  en was jarenlang bevriend met Drs. P. Samen publiceerden zij onder meer Het Rijmschap Compleet.

 

Elisa Pesapane (1979) beeldt het theater van het leven, de wereld en zijn bewoners af met een expressieve kracht, die haar achtergrond als literair tekenaar en portrettist onthult. Elisa Pesapane is van Italiaans-Nederlandse afkomst. Haar werk maakt deel uit van kunstcollecties in binnen- en buitenland. Zij woont en werkt afwisselend in Nederland en Italië.

 

 

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane