Elisa Pesapane

Beurs van Bijzondere Uitgevers, Paradiso / Interview literaire illustratie

Op zondag 11 december is Elisa Pesapane te vinden op de Beurs voor Bijzondere Uitgevers in Paradiso Amsterdam, met de uitgaven die zij voor MatchBoox maakte en illustreerde.

In 2014 bracht Elisa Pesapane vier boekjes uit in de serie Collectors’ edition voor MatchBoox met verhalen van Kader Abdolah, Louis Couperus, Arnon Grunberg en Nelleke Noordervliet. Een kwartet verhalen die zich afspelen in het buitenland.

Dit jaar publiceerde zij, eveneens bij MatchBoox, vier boekjes gewijd aan Kunst in Bergen (N.-H.). Bij teksten van Bob Polak bracht Pesapane dit keer C.S. Adama van Scheltema, Adriaan van Dis, Herman Gorter, Adriaan Roland Holst, Sjoerd Kuyper, Lucebert, Neeltje Maria Min en Nescio, Saskia Noort en E. du Perron in beeld.De luxe box bevat naast een boekje over Literatuur nog drie andere, door Elisa Pesapane geïllustreerde MatchBoox: over Bouwkunst, Schilderkunst en Fotografie (en andere kunsten) in Bergen.
De vier prachtig vormgegeven en geïllustreerde boekjes (Werkplaats Amsterdam/ Yolanda Huntelaar) in een box nemen de lezer ‘in vogelvlucht’ mee in de artistieke rijkdom van het vermaarde kunstenaarsdorp in Noord-Holland. De box is ook voorzien van een praktische plattegrond zodat de lezer zien welke kunstenaar waar woonde en werkte.

Elisa Pesapane/ MatchBoox staat op de op de Beurs van Bijzondere Uitgevers  in stand 55 (gaanderij rechts) tussen tal van fijne collega’s als De God van Nederland, Leesbaar Amsterdam, Leesbaar Bergen, de Poezenkrant e.v.a.
Beurs van Bijzondere Uitgevers in Paradiso Amsterdam, 11 december 2016 * 13.00-17.00

Lees hier Interview Elisa Pesapane over haar literaire illustraties in Bijzondere BeursBerichten: BBB besteedt aandacht aan een selectie van Heel Bijzondere Uitgevers die deelnemen aan de Beurs van Bijzondere Uitgevers. in Paradiso Amsterdam op zondag 11 december 2016.

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane