Elisa Pesapane

Rijksmuseum van Oudheden:Couperus en de Oudheid,met tekeningen Elisa Pesapane

Beeld-Couperus-midden“Couperus en de Oudheid” 
met tekeningen Elisa Pesapane
8 maart t/m 25 augustus 2013
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28,
2311 EW  Leiden

De tentoonstelling is gecentreerd rond een tiental romans van Louis Couperus die zich afspelen in de klassieke oudheid: Deze omvat een combinatie van voorwerpen uit de collectie van het RMO, de mooiste uitgaven van de romans, en citaten uit de boeken.

Elisa Pesapane vervaardigde in opdracht van het museum speciaal voor deze tentoonstelling een serie monumentale tekeningen die het geheel begeleiden.

Iedere tekening toont een portret van Louis Couperus, die tegelijkertijd de desbetreffende roman illustreert en diens sfeer uitademt. Zij tonen een combinatie van de persoon en artiest Couperus, wiens fantasie, geïnspireerd door de door hem zo geliefde klassieken, een vlucht neemt, hem meesleept en hem doet creëren.
Deze samenwerking was voor Elisa Pesapane de uitgelezen kans om haar  liefde voor de oudheid en literatuur te combineren met haar eigen werk.

(Deze unieke tekeningen zijn te koop, voor meer informatie kunt u zich richten tot de museumwinkel van het RMO)

De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van ‘150 jaar Louis Couperus’, een initiatief van het Louis Couperus Genootschap. De schrijver werd op 10 juni 1863 geboren aan de Mauritskade in Den Haag. De opening van de tentoonstelling valt samen met de opening van de Week van de Klassieken (7 t/m 15 maart), www.weekvandeklassieken.nl.

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane