Elisa Pesapane

MatchBoox ‘Kunst in Bergen (N.-H.)’ collectors’ edition : in vogelvlucht door de artistieke rijkdom van het kunstenaarsdorp Bergen

Op 9 oktober 2016 verschijnt de MatchBoox ‘Kunst in Bergen (N.-H.)’ collectors’ edition, vier prachtig vormgegeven en geïllustreerde boekjes in een box die je ‘in vogelvlucht’ meenemen in de artistieke rijkdom van het vermaarde kunstenaarsdorp in Noord-Holland. De box is ook voorzien van een praktische plattegrond zodat de lezer zien welke kunstenaar waar woonde en werkte.

Al meer dan een eeuw trekt Bergen (N.-H.) een verscheidenheid aan kunstenaars. Schilders, beeldhouwers, fotografen, schrijvers en musici vinden tot op de dag van vandaag hun inspiratie in het dorp, de natuur en het landschap. Naast Museum Kranenburgh tref je in Bergen talrijke kunstgaleries. In oktober is er de jaarlijkse Kunst10 Daagse, er zijn boekenmarkten en er is ’s zomers de wekelijkse kunstmarkt rondom de Ruïnekerk. En dat allemaal met de wereldberoemde architectuur in Park Meerwijk op loopafstand.

Deze creatieve verscheidenheid krijgt vaste vorm in de vorm van de luxe Collectors’ edition bestaande uit vier MatchBoox: geïllustreerde handgemaakte leporello boekjes in een luciferdoosje, over bouwkunst, schilderkunst, literatuur en fotografie en andere kunsten in Bergen voorzien. De box is voorzien van een praktische plattegrond zodat de lezer zien welke kunstenaar waar woonde en werkte. Zo bieden deze vier unieke MatchBoox elke lezer het handvat voor nieuwe ontdekkingen in kunstenaarsdorp Bergen (N.-H).

De MatchBoox collectors edition ‘Kunst in Bergen (N.-H.)’ : Bouwkunst, Schilderkunst, Literatuur, en Fotografie en Andere kunsten in Bergen is  een productie van Bob Polak (tekst), Elisa Pesapane (tekeningen) en Yolanda Huntelaar/ Werkplaats Amsterdam (vormgeving).

0634 Inlegvel 4.12

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane