Elisa Pesapane

Jean Pierre Rawie & Elisa Pesapane: PARALLELLEN

PARALLELLEN _ RAWIE EN PESAPANEDe jongste uitgave van de Belgische Carbolineum Pers is PARALLELLEN, een samenwerking tussen dichter Jean Pierre Rawie en kunstenares Elisa Pesapane. Elisa Pesapane koos tien gedichten uit het oeuvre van Jean Pierre Rawie rond de universele thema’s van de Liefde en de Dood en plaatste er tien “parellelle” tekeningen van haar hand bij (en schreef het nawoord).

Het zijn autonome werken in woord en beeld die elkaar ontmoeten op de pagina’s van het boek en elkaar versterken door de symbiose die zij aangaan.

PARALLELLEN gaat over de tijd die verstrijkt en ons inhaalt, over de schoonheid van herinneringen en de liefde, die -wellicht met een randje weemoed- overblijft.

Over de druk De tekst is met de hand gezet uit de Van Dijck en de Kumlien, en met de handpers gedrukt op geschept Van Gelder Posthoorn papier. 28 blz., 22 cm. De tekeningen zijn digitaal gereproduceerd op Conqueror papier.

De Carbolineum Pers is in april 1989 gestart door Boris Rousseeuw en produceert op ambachtelijke wijze bibliofiele boeken in kleine oplage. Het gaat steeds om nieuwe of onbekende teksten en speciaal voor deze uitgaven gemaakte grafiek. Proza, poëzie en boekgeschiedenis zijn de meest voorkomende onderwerpen. Er verschenen meer dan 200 titels met teksten van o.a. Arnon Grunberg, L.H. Wiener, Gerrit Komrij, Pietro Aretino, A.F.Th. van der Heijden, Frans Pointl, Tom Lanoye e.v.a.

Oplage 75 genummerde en gesigneerde exemplaren: 1 tot 55 gebonden in papier (50 euro), I tot XX gebonden in perkament (150 euro). Plus 10 euro aangetekende verzendkosten. PARALLELLEN van Jean Pierre Rawie en Elisa Pesapane is o.a. verkrijgbaar via www.carbolineumpers.be en www.elisapesapane.com
2017_PARALLELLEN_Jean Pierre Rawie_Elisa Pesapane_40x30cm_Elisa Pesapane_Small licht

 

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane