Elisa Pesapane

Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek / ‘Kuskabinet’ Elisa Pesapane

Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek
16 september – 22 oktober 2017, Oosterhout

Over de Biënnale

De drie kloosters in het prachtige gebied ‘De Heilige Driehoek’ in Oosterhout vormen het decor voor hedendaagse kunst met,  – in deze eerste editie van de Biënnale – liefde als thema. De curator is Guus van den Hout. Vijfentwintig hedendaagse kunstenaars, waaronder Elisa Pesapane,  tonen veelal nieuwe werken, geïnspireerd door de unieke locatie en rijke historie van de drie kloosters in dit gebied. De in totaal circa 150 kunstwerken variëren van schilderijen, fotografie, video, muziek, prenten tot mode en zelfs een geurinstallatie. Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling vindt u op www.kunstindeheiligedriehoek.nl. U bent van harte welkom!

Klik hier voor openingstijden en route

Meet & Greet: 13 oktober 12.00-13.00/ 14.00-15.00 zal Elisa Pesapane persoonlijk aanwezig zijn om haar werk toe te lichten

Het ‘Kuskabinet’ & de liefde in al haar facetten

Gekust door Aeolus, 2017, olieverf op paneel (deel van serie 60+ portretten)

Gekust door Aeolus, 2017, olieverf op paneel (deel van serie 60+ portretten)

De olieverfschilderijen-op-paneel van Elisa Pesapane tonen de interactie tussen kinderen, mannen en vrouwen, toevallige voorbijgangers, dieren en zelfs De Dood in eigen persoon. Hierin komen alle vormen van liefde aan bod: van sensuele, felle begeerte tot innige, zachte vriendschap, van speelse liefde tot berekenende, rationele liefde, van naastenliefde tot eigenliefde. Centraal in haar tentoonstelling staat het nachtblauwe ‘Kuskabinet’ waarin de serie ‘Gekust door Aeolus’ te zien is: meer dan zestig portretten van allerhande passanten uit haar leven die de toeschouwers van de werken, een kus lijken toe te blazen. Een veelheid aan ontmoetingen uit haar leven die samen haar zelfportret vormen. Zo kust ‘Gekust door Aeolus’ letterlijk onze mensensoort, in al zijn verscheidenheid, in al zijn vormen , uit alle windstreken. Het is een ode aan de mens, een ode aan u.

IMG_20170912_103331_734_resized

De entree van het ‘Kuskabinet’ (ontwerp Kuskabinet: Mike van de Lagemaat)

.

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane