Elisa Pesapane

Tentoonstelling tekenwerk Elisa Pesapane in Galerie Joghem (Sanquin HQ) Amsterdam 21 april tot 30 juni 2023

Van 21 april tot 30 juni 2023 exposeert Elisa Pesapane (1979) met sprookjesachtige tekeningen in Galerie Joghem bij Sanquin op de Plesmanlaan 125 in Amsterdam.


Sanquin bezit een van de oudste bedrijfskunstcollecties van Nederland met ook werken van Pesapane in collectie. De kunstenares en literair tekenares exposeerde meerdere malen in Galerie Joghem. Dit keer toont zij de originele tekeningen die zij maakte voor het boek Bombong, de kleine reus dat geschreven werd door Drs. P en in oktober vorig jaar voor het eerst in boekvorm uitkwam.

 

 

De expositie wordt op vrijdag 21 april om 16.30 uur feestelijk geopend door Ivo de Wijs (cabaretier, tekstdichter) en Elisa Pesapane

 

Galerie Joghem /Sanquin HQ
Plesmanlaan 125 1066 CX Amsterdam
Bezoekers van de opening kunnen hun auto gratis op het Sanquin terrein parkeren.

Bezoek expositie op afspraak: aanmelden via j.tijs@sanquin.nl
06 55712124, Jorie Tijs, kunstcoördinator Sanquin

 

 

 

Kunstcollectie 

 

 

Sanquin bezit een van de oudste bedrijfskunstcollecties van Nederland. Oud-wetenschappelijk directeur Joghem van Loghem geloofde (vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw) heilig in een creatieve kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap, mits op hoog niveau bedreven. Kunst in een laboratorium moest inspirerend werken. In de collectie bevinden werken van grote namen als Corneille, Lucebert, Karel Appel , Pierre Alechinsky, Jan Schoonhoven en Armando. In Galerie Joghem in Amsterdam wordt een aantal keer per jaar een expositie georganiseerd.

 

De kunstcommissie van Sanquin volgt Elisa en haar werk al sinds haar afstuderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) in 2004. Sindsdien heeft zij meerdere keren geëxposeerd met schilderijen en/of tekeningen in zowel solo- als groepsexposities en is er werk van haar opgenomen in de kunstcollectie van Sanquin.

 

Tijdloos 

 

 

Dit keer toont zij de originele tekeningen die zij maakte voor het boek Bombong, de kleine reus dat geschreven werd door Drs. P en in oktober vorig jaar voor het eerst in boekvorm uitkwam. Drs. P schreef dit tijdloze ‘kinderboek voor alle leeftijden’ over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Vanaf dan begint zijn spannende reis door een gi-ga-groene wereld. Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P (1919–2015), gold niet als een groot kindervriend, maar schreef niettemin een zowel spannend als vermakelijk verhaal voor kinderen van alle leeftijden.

Donald Duck

 

De avonturen van de kleine reus Bombong verschenen al een halve eeuw geleden in de Donald Duck. Het weekblad voor kinderen maakte er een gewoonte van om naast de strips ook elke week een prozaverhaal te presenteren. De avonturen van reusje Bombong werden door Ivo de Wijs verzameld en bewerkt en hij benaderde Elisa Pesapane voor de beelden bij de tekst. Zij voorzag het boek van dromerige tekeningen vol schitterende details. De vondst om van de kleine reus een kind te maken, is van haar.

 

Het boek

 

Haal nu je exemplaar van Bombong in de boekhandel!

 

Door Ivo de Wijs en Elisa Pesapane gesigneerde exemplaren zijn  verkrijgbaar bij:

 

Boekhandel Broekhuis

Boekhandel Blokker

Bilthovense Boekhandel

Paagman

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane