Elisa Pesapane

LIEFDE NA AUSCHWITZ, THE MOVIE: filmdocumentary by Eva van Heijningenen

Eva van Heijningen

LIEFDE NA AUSCHWITZ, THE MOVIE: korte filmreportage door Eva van Heijningen over het ‘Liefde na Auschwitz’ project:

💞
Short filmdocumentary on the ‘Love after Auschwitz’ project by Eva van Heijningen.
💞
Elisa Pesapane, Arnon Grunberg en hun personages komen aan het woord, het Frans Hals Museum inspireert en becommentarieerd.
Er wordt verslag gedaan van de presentatie in het Literatuurmuseum en het Pizzeria Pinocchio diner met de personages – maar ook inspiratiebronnen Federico Fellini, Otto Dix én het Märklintreintje (centrale element dat alle facetten van het project met elkaar verbind) …ontbreken niet!
De documentaire ging in première bij Zin Magazine (ook online en in hun nieuwsbrief), dat een mooi artikel over het hele project en de film publiceerde.
Eva van Heijningen neemt de kijker met nadenkende lichtheid en een lach in sneltreinvaart mee door alle lagen van ‘Liefde na Auschwitz’: Autonoom kunstwerk, gesamtkunstwerk, alternatieve biografie, triptiek, installatie en proza – geïnspireerd op het poppenhuis van Sara Rothé, collectie Frans Hals Museum.
💞
Grazie di cuore Eva voor dit prachtige document en uiteraard nogmaals dank aan alle modellen, Liefde-na-Auschwitz-lovers💞 en aanwezigen in de film die het project supporten en hebben helpen vormgeven.

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane