Elisa Pesapane

‘De Toekomst’: Hafid Bouazza, Hans Dorrestijn, Vic van de Reijt, Pieter Steinz & Elisa Pesapane

Collection De ToekomstDe MatchBoox collectors’ edition ‘De Toekomst’, een luxe box met vier handgemaakte miniatuurboekjes: korte verhalen en essays van Hafid Bouazza, Vic van de Reijt , Pieter Steinz  en Hans Dorrestijn samengesteld en geïllustreerd door literair tekenaar Elisa Pesapane.

Uitgeverij Matchboox gaf Elisa Pesapane carte blanche om vier schrijvers uit te nodigen en het tekenwerk te verzorgen voor een box met een speciaal thema. Als thema koos zij voor ‘De Toekomst’. Deze collectors’ edition bevat nieuwe korte verhalen en essays van Hafid Bouazza, Vic van de Reijt , Pieter Steinz (zijn laatste postume publicatie), Hans Dorrestijn gaf Elisa Pesapane vrije keuze uit zijn oeuvre.

Ze bevatten een advies, een toekomstvisie, soms een wens, of ze bespiegelen het oeuvre van een auteur van wie we iets waardevols kunnen leren; iets wat we mee kunnen nemen in de toekomst. In de twee korte verhalen en de twee essays vormen tekst en beeld samen een geheel. Elisa Pesapane tekende ook portretten van de auteurs, die als verteller, toeschouwer en figurant meelopen in hun eigen verhaal.

Bestel nu de de MatchBoox Collectors edition ‘De Toekomst’

Luister hier: Intro Boekenrubriek Nieuwsshow NPO1 18.11.2017 , Jeroen Vullings over ‘De Toekomst’ box.  

‘De Toekomst’ is verkrijgbaar in diverse boekhandels en museumwinkels en via MatchBoox.com. De boekjes zijn ook los verkrijgbaar.

Vormgeving ‘De Toekomst’  Werkplaats Amsterdam

2017_EP_MB De toekomst_van de Reijt 12017_EP_MB De toekomst_Dorrestijn 1

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane