Elisa Pesapane

Louis Couperus & Elisa Pesapane / 10 juni 2013-150 jaar Louis Couperus

Bijna i150 jaar LC def fcs het zover: Op maandag 10 juni 2013 is het precies 150 geleden dat Louis Couperus werd geboren. Dit weekend staat Den Haag in het teken van de 150ste geboortedag van Louis Couperus. Iedere dag zijn er activiteiten rondom de jubilerende schrijver. (Klik hiervoor een overzicht van de Couperusjaar-activiteiten)

 • Een mooie gelegenheid om in deze dagen ook even uit te wijken naar Leiden en de ‘Couperus en de Oudheid’ tentoonstelling, met tekenwerk ElisaPesapane,in het Rijksmuseum van Oudheden te bezoeken.
  Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag zullen er meerdere afbeeldingen uit de Couperusserie te zien zijn opwww.elisapesapane.com (onder het kopje drawings)
 • Zondag 9 juni, Couperus en de Oudheid in ‘Onvoltooid verleden tijd’ op Radio 1:
  Het historisch programma op Radio 1,´Onvoltooid verleden tijd´  zal zondag tussen 10.00 en 11.00 uur aandacht  besteden aan ‘Couperus en de Oudheid’ met tekenwerk Elisa Pesapane. Ruurd Halbertsma, conservator van de collectie Klassieke Wereld van het Rijksmuseum van Oudheden, zal tijdens de uitzending vertellen over de tentoonstelling.
 •  Couperus Tekening ‘Berg van licht’ Elisa Pesapane opgenomen in app Literaire Route Louis Couperus:
  Ter gelegenheid van Couperus’ 150ste geboortejaar lanceren het Letterkundig Museum en het Louis Couperus Genootschap op 9 juni een digitale Couperus-wandeling door Den Haag. De gratis app voor smartphones toont de Haagse decors uit leven en werk van Louis Couperus en is gelardeerd met anekdotes, foto’s, videobeelden en wat dies meer zijm. Onderweg zijn ook citaten uit verschillende romans te horen, voorgedragen door Thom Hoffman.
  De tekening die Elisa Pesapane maakte bij de roman ‘de berg van licht’ is in deze app opgenomen.
  Vanaf 10 juni is de App gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

Next Post

Previous Post

facebook, social, social media icon

Copyright © 2015 Elisa Pesapane